The Fat Ram Inn Adventures

Goblinska roštiljada

Probudi se Ameiko iz šoka i nesvjestice, pa kaže: “Prokleta bila Nualija, logalnog mrtvog svećenika kći, koja je skrenula umom, a sad želi i tijelom. Kova ona strahovitu kašu za cijeli Sendpojnt, ako ne i šire. Bratimi se sagoblinima, skroz je poludila, a brata mi uništila. Ajdete vi, avanturisti, smaknite tu prokletnicu, platit ću vam dobro.”

A oni rekoše: “Što da ne.”

Pa se pođu opremati, i popričaju riječ-dvije sa Titušem Skagnetijem, filantropom i lokalnim gangsterom, koji im kaže: “Znate vi kaj. Prokleta bila Nualija, logalnog mrtvog svećenika kći, koja je skrenula umom, a sad želi i tijelom. Ajde vi posmičite te goblinardije i što sve ne, a meni dođite ispričati što ste tamo saznali, ako se vratite živi, il nek neko donese bar vaš leš, pa ću ja već nešto srediti. A nebi bilo zgorega, da vi meni i donesete kakve okultistične điđe-baje, ako se der koja nađe. Evo vam puno novaca za to!”

A oni rekoše: “Što da ne.”

I krenuše.
A i pridružio im ae Zokky, bljedunjav tip koji željnim očima gleda svijeta, a tu i tamo iz njegove sjene plaze svakakve gadne zvijeri. Šarmantan tip.

Osnovni plan je bio jednostavan: ušunjati s unutra tiho poput sjene u noći, iz prikrajka im zamke postaviti i posmicati ih da ne znaju što ih je snašlo.

Nakon sat vremena, goblinska utvrda gori, hrpe mrtve goblinadi se cijede po glinenim straćarama, vreće se polagano pune sa pokrad… ovaaaaj… stečenim blagom. Našli su si čak i konja ratnog strašnog, kojeg je Hamdija prigladio i umirijo. A onda se pojavi tamo neki ratnik namjernik, okružen gulama.

“Spustite oružje!” povikne on.
“Ma da ne bi.” odgovori mu Belwar i smjesti strijelu u abdomen. Nitko ne voli da mu se govori što da radi, a ponajviše Belwar. Pa onda udriše oni jako i nasilno po svim tim gulama i zaputiše se u podrum ispod goblinskog kampa. Jer, ruku na srce, ni jedan podrum nije bas ovdje samo podrum.

Pathfinder2 1000

Comments

Gogor Gogor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.