The Fat Ram Inn Adventures

Sakupljanje u pjeskovici

Pocetkom jeseni, noseni putevima cudnim, zbilo se i to da u gradu Sandpoint gradjani i suseljani i seljani i sugradjeni slavishe festival Swallowtail, u kojem se slavi milost i divota bozice sreche i putovanja Desne, i oznaci se pocetak jeseni. Nu, veseli puk nam na glavnom trgu neimpesionirano gledashe skupina tipova.

Opasnih tipova osoba.
Visokih i niskih tipova, momaka i djevojaka tipovaosoba.
One vrste tipa tipova osoba kakve bi najradije izbjegli u tamnoj ulici ili ne bi dozvolili svojim potomcima da se druze sa njima. Tipovi osoba koji gase cigarete u tudjim pichima i nose vrlo ostre metalne predmete u mnozinama. Tipovi osoba koji ulaze bez pitanja, sa kletvama u sjenama, brzim pogledom i jos brzijim shakama.

Prvi od njih je bio omanj tip umotan u razne krpe. Glavu mu je krasila sumnjiva kaciga, koja se tek pomnijim promatranjem mogla protumaciti kao maska. On se zvao Belwar i nikada je nije skidao. Zbog zastrasujuceg izgleda i nakaradnog ponasanja, ponosio se nadimkom: “Shitface” /Sranjoglav/.

Druga je Alexia, lijepa tamna djevojka, obsidijanske kože i bijelih pramenova, uvijek u pratnji mačke. Mnogi bi ustuknuli, a zatim uzdahnuli za njenim ljubicastim ocima. A ona je to znala i nije zaboravila iskoristiti kao svoju prednost.

Treci, vjestoprsti i jezicavi varizijanac /cigan/ po imanu Hamdija, koji je vec bio osumnjicen za svasta, ali osudjivan za nista.

Te na poslijetku, divalj momak nabreklih mishica i ponekom koskom upletenom u kosu. Ne zna se sto je bilo strasnije, njegov pogled mrk ili masivni mac koji ga je skoro nadvisivao samog, kojeg je njezno stezao u svojem zagrljaju. Zvao se Lignyat. Tip, na mas. Mac se zvao drugacije.

No, back to point: cijeli grad je slavio Swallowtail. Standovi su bili puni besplatne hrane, domace pivo je teklo u potocima. Zongleri i zabavljaci su zonglirali i zabavljali, i sve je teklo divno te krasno.

Belwar je pljunuo kroz kantu u kantu, Lignyat je zvaka oneko meso.

I bas tada kada je svecenik pater presvetli Zantus krenuo da kaze par rijeci i zagrmio da se svi utisaju, nekako je sve krenuli nizbrdo. Naime: grad je napala horda goblina. Sa bakljama i hrdjavim britvama.

Bas kada je Hamdija uspjesno izveo najtise kretanje na svijetu dok pljacka crkvene relikvije.
I kada je Alexia bila na ulici zabavljena intelektualnim razgovorima sa ever-popular Ameiko, lokalnom poznatushom.

GOBLINIIII !!!!!

Burnt offerings cover detail

Comments

Gogor Gogor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.