The Fat Ram Inn Adventures

Tama ispod staklarne

Toliko toga se zbilo, uf. A sram me što nisam sve zapisao. Ali eto, počnimo:

Nakon sveopće havarije sa goblinima, par lokalaca i neki bogatunski fichfirich u posjeti po imenu Lisacrukavicović (foxglove) su pohvalili nase drage majstore na vjestini smicanja goblina. Nakon toga, slijedi opijanje u bircu “Kod debelogovna” i sveopće veselje.

Ali hoćeš: odjednom nestane lokalna hipster avanturistica Ameiko, a u njenoj sobi ostane samo tajna poruka od njenog smutljivog brata smutljivca Ćuta. svi tragovi vode u staru staklarnu. ajmo tamo. što da ne.

Tamo se osito vidi da je Ćuto kvisling i izdajica, smutljivac, te mustiaša koji sa goblinima tikve sadi. Brzo to dragi nam Belwar, Lignyat, Alexa i Hamdija sve fino satru, te se upute u podrum ispod staklarne. Zašto? sad ću vam reći….

Podrum, kao i većina podruma ovdje, je zapravo prava mala tamnica puna mutiranih sjebora i nekekvih kvazi ghoulova (gula) koji gulaju okolo i papaju mrtvace i sto sve ne. Sve ih je tu skupila mala gnjila demonska babica po imenu Elirija. Nu, mala prokletija dole stvara nekakvu bojsku gula pomoću runskog zdenca koji svoju snagu dobija iz nasilje koje se odvija po Sendpojntu.

E, nemere to tako. Odmah dobije Krumpijerom po tintari i međik mislom po gujs’ci. Ti ces nama izazivat kaos i nerede, kakvi gulovi, kakve prizme materine. Sve to oni fino izdevetaju i spale, da se nebi poslje pricalo kako je Sendpojnt nesiguran grad za osrednjeg komonera.

Tamo dolje, normalno, svezana ko’ safalada je i nasa Ameiko u nesvjesti, pa je Hamdija ( uz malu dozu pipanja) odnese doma. A nasi drugovi pokupe sve svjetlucave stvarce u okolini, pa bilo bi steta da se to ostavi, kad se vec tako lijepo moze prodati.

E, ali ni to nije sve. Kao, nije gnjilava babuška Elirija sama to zakuvala, već konce vuče netko drugi, moćniji. Nitko drugi nego Nualija, logalnog mrtvog svećenika kći, koja je skrenula umom, a sad želi i tijelom. Kova ona strahovitu kašu za cijeli Sendpojnt, ako ne i šire.

A da ne kažem da se pratimi sa goblinima.
E, nećemo tako.

Clive barkers jericho 20070419110119907 640w

Comments

Gogor Gogor

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.